You won't remember your winnings, just the beats,

Just the bad beats..

Sunday, April 25, 2010

Inimestel pole võimalik armastuse eest põgeneda

Inimesed ei saa elada ilma armastuseta. Armastus on vajalik inimkonna säilimiseks. Armastust kui tunnet on raske kirjeldada. Kui üks inimene armastab teist, siis ta tunneb end koos kaaslasega olles äärmiselt hästi. Miks pole võimalik armastuse eest põgeneda?
Armastus ei hüüa tulles. See poeb vaikselt inimestele hinge nagu mõni ootamatu külaline, kes on su vana hea sõber, siseneks sulle koju, kuid ometi on teda hea näha. Ilmselt käib inimesel peas üks "klikk" kui ta teise liigikaaslasesse ära armub ning ta ei saa ise sinna midagi parata, sest teatavasti pole võimalik kedagi tahtlikult armastama hakata, isegi mitte parima tahtejõu juures. Kuidas siis hakkab üks inimene teist armastama?
Võimalusi on palju, kuid põgeneda neist ühegi eest ei saa. On võimalik piinelda ja tundeid eneses hoida, kuid see on väga valus, nähes iga päev armastatud ja ainsad laused, mis talle öelda saad on tervitused. Isik võib armuda esimesest silmapilgust. Ta võib olla koos ühe inimesega pikki aastaid, enne kui temas midagi märkab ja päris ära armub. Pahatihti võib olla armastus väga valus ning ka selle piina eest ei saa abitu ühiskond ära joosta.
Me eeldame, et armastus on kui mõiste ja seos kahe inimese vahel nagu juhe, mis ühendab elektrijaama ja laelampi. Aga kui signaalid lambist tagasi ei lähe, siis tuli ei põle. Jaam raiskab energiat selleks, et lamp töötaks, kuid seda ei juhtu ja see on väga valus. Sama lugu on ühepoolse armastusega. Kõik see vaev ja need üritused - kõik ilma asjata, tulemust ei ole ega tule. See on kõige halvem tunne, mida üks mees või naine kogeda võib ja selle eest ei saa põgeneda. Kes siis paneb inimesi armastama?
Miks öeldakse, et kaks inimest on omavahel justkui kokku loodud? Sellele teab vastust anult see, kes asjad niimoodi on töötama pannud. Võib-olla toimib kõik nii nagu kreeka mütoloogias, kus tiivuliste saabastega ingel Amor laseb inimeste pihta armunooli. Sel juhul ma ei imesta üldse, miks on võimatu armastuse eest põgeneda. Kui nii on, siis selle pisikese ingli õlul on päris suur koormus ja vastutus. Mööda lasta ju ei tohi, siis oleks päris halvasti, kui peaksid armastama vale inimest. Temast sõltuks kogu inimkonna tulevik, sest vaevalt keegi soovib saada lapsi partneriga, keda ta ei armasta. Kas vibulaskur saab käsu veel kõrgemalt taevast?
Need on küsimused, millele vastuseid me ei tea. Sellised probleemid on arvatavasti inimkonda piinanud kogu aeg. Ainsad, kes mingisugusegi teooria välja töötasid, on kreeklased ja roomlaed. See on nende mütoloogia, mis seletab kõike seletamatut. Kuid fakt on see, et armunool lendab vaikselt ja nähtamatult ja selle eest põgeneda ei saa, sest armastus on kõige võimsam tunne, mida me kogeme, olgugi ta hea või halb, mis on ühepoolne armastus. Me ei tea, kuidas haktakse üksteist armastama, me oskame ainult oletada, kuid me oleme teadlikud, et see on elus kõige tähtsam ja see on vajalik meie säilimiseks planeedil Maa.

5 comments: